BETTING

Nations League kommer inte bara att erbjuda mer landslagsunderhållning för att fotbollsälskare, turneringen ger även massvis av möjligheter för betting och riktigt bra odds. I jämförelse med de klassiska träningsmatcherna (som ingen bryr sig om på riktigt), så är Nations League faktiskt riktiga tävlingsmatcher där det finns attraktiva vinster i potten, inte minst för de mindre nationerna. Detta kommer troligtvis innebära att intresset blir större, vilket bidrar till att bookmakers kommer att erbjuda fler spelalternativ.

Troligtvis kommer flera bookmakers att ta fram specialkampanjer på Nations League betting i form av förhöjda odds och riskfria spel. Detta kommer troligtvis att inkludera främst Sveriges matcher, men även stormatcher i Division A.

Vilka exakta spel som kommer att erbjudas från spelbolagen är dock fortfarande för tidigt att säga och kommer definitivt att påverkas av hur turneringen blir mottagen av fansen. Något som vi dock vet är att fler intressanta matcher mellan jämna lag kommer att spelas, vilket med högsta sannolikhet kommer att skapa ett ökat intresse för att spela på Nations League. Till skillnad från EM- och VM-kvalet, där Sverige kan ställas mot sömnpiller-motstånd såsom San Marino, Malta eller Luxemburg, så kommer motståndet i Nations League att vara mer jämlikt.

Sverige match

Spelfavoriter

Nations Leagues spelfavoriter kommer med största sannolikhet att vara de högst rankade lagen i de olika divisionerna. I Division A kommer dessa troligtvis att bestå av Spanien, Tyskland, England, Italien och Belgien. För Sveriges del så får vi dock finna oss i att bli lite av en underdog om vi hamnar i Division B. Om Sverige däremot skulle hamna i Division C så blir vi ett av divisionens högst rankade lag och skulle därför definitivt kunna bli en av Nations League favorit att gå vidare till Play Off-spelet.

Skrällar i Nations League

Något som är väldigt intressant med turneringen ur en betting-synvinkel är möjligheterna för skrällar i Nations League. Detta främst eftersom chansen är stor för att vissa lag, speciellt storlagen, inte kommer att vara motiverade i turneringen. Lag som Spanien, Italien och Frankrike kommer definitivt att fokusera på att vinna sina EM-kvalgrupper istället för att förlita sig på Nations League, vilket är som upplagt för skrällmatcher när dessa lag ställs mot Division As lägre rankade landslag såsom Island, Polen och Kroatien.

Dessutom kan vi räkna med att lagen som redan kvalificerat till EM-slutspelet eller leder sina kvalgrupper överlägset inte kommer att bry sig särskilt mycket om Nations League, vilket innebär möjlighet för skrällmatcher i alla divisioner.