SKYTTEKUNG

Skyttekung i Nations League

Vem blir Skyttekung i Nations League 2018/19?
Vi har tagit en närmare titt på några heta spelare som är vana att ösa in mål i både sina klubblag och landslag och som definitivt är favoriter till att vinna Nations Leagues skytteliga.

Cristiano Ronaldo

Suprise, surpise. Listan över favoriter till att göra mest mål i Nations League toppas av Cristiano Ronaldo. Vem hade kunnat ana?
Skämt åsido. Cristiano Ronaldo klassas av många som världens absolut bästa fotbollsspelare och inte undra på. I EM 2016 ledde han sitt Portugal fram till landets första stora mästerskapsguld någonsin (dock från sidlinjen i största delen av finalen). I skrivande stund har han gjort 61 mål i landslaget, vilket är flest genom tiderna. Utöver detta var han första spelaren någonsin att göra 100 mål i Champions League och har vunnit Guldskon, priset som delas ut till den fotbollsspelare i Europa som gör flest mål under en säsong, hela fyra gånger.

Griezmann skyttekung

Antoine Griezmann

Att den franske stjärnanfallaren Antoine Griezmann hamnar högt upp på listan över tänkbara målkungar i Nations League borde inte komma som en överraskning för den fotbollsintresserade. Speciellt inte för dem som höll koll på EM-slutspelet i Frankrike 2016. Griezmann fullkomligt glänste under turneringen och gjorde sammanlagt 6 stycken mål. Dessutom blev han utsedd till EMs bästa spelare.
Till vardags spelar Antoine Griezmann i Atletico Madrid, där han har gjort över 90 mål sedan kontraktet startade år 2014.

Romelu Lukaku

Att säga att belgisk fotboll varit på uppgång de senaste åren är en kraftig underdrift. Landet har, trots sin blygsamma storlek, fostrat en hel hög med unga världsspelare. En av dem främst är Romelu Lukaku, till vardags anfallare i den engelska Premier League-klubben Everton FC.
Eter att Lukaku gjorde mål i sin premiär för Belgiens U21-landslag 2009 blev han snabbt uppflyttad till A-laget. Här han imponerat stort och gjort totalt 56 matcher och 20 mål.

Harry Kane

Den engelska supertalangen Harry Kane får anses som lite av en joker på denna lista. Kane gjorde sin debut i A-landslaget år 2015 och har sedan dess gjort fem mål. I klubblaget Tottenham Hotspur har det däremot blivit desto fler, hela 69 stycken på 107 spelade matcher. Frågan är dock om England, laget som aldrig lyckas prestera i de internationella turneringarna, kan leva upp till förväntningarna i Nations League.