Odds på Sverige i VM 2018

Sverige VM 2018

Kvalet inför VM 2018 är i full gång och spänningen är minst sagt olidligt hög då Sverige verkar vara mer på hugget än på väldigt länge! När vi hamnade i en grupp med Frankrike, Holland och Bulgarien sades det att denna skulle bli en oerhört svår sådan, men med fyra matcher spelade och fem kvar har Sverige faktiskt chansen till att rentav vinna gruppen.

Det kommer däremot inte att bli en lätt uppgift, utan kommer kräva en hel del av vårat landslag, samt att Frankrike, som just nu leder över oss med tre poäng, inte går och vinner varenda match. Vi hoppas dock på en succé och att vi gör en lika stark turnering i Ryssland som VM 1994 i USA, när vi gick till semifinal mot alla odds.

Våran nästa match spelas den 9:e Juni och vi möter då just Frankrike, vilket kommer att bli våran viktigaste match att ta hem. Vi måste mer eller mindre vinna denna för att ha en chans att vinna gruppen. Om vi gör detta och Frankrike sedan förlorar sin nästa match mot Holland den 31:e Augusti, varav vi vinner våran mot Bulgarien, ser möjligheterna väldigt bra ut för oss. Vi hamnar då på 16 poäng mot Frankrikes 13. Kan vi sedan bara undvika att tabba oss mot de lättare länderna Luxemburg och Vitryssland, samt åtminstone spela lika mot Holland, har vi ett säkrat VM att vänta oss.

Spelsidor på svenska är redan i full gång med att erbjuda ett flertal odds på både kvalmatcher, gruppvinnare och slutvinnare av VM, vilket vi nedan tar oss en närmare titt på.

Odds på att Sverige kvalar in

Även om vi är förhoppningsfulla och håller tummarna för att Sverige kommer att ta hem en vinst i gruppen, talar oddsen dessvärre mot dem. På diverse spelsidor kan odds mellan 6,00 – 8,00 finnas, vilket vi trots våra förhoppningar faktiskt får hålla med om är ett rimligt odds för Sveriges chanser att lyckas.

Lyckligtvis har vi även möjlighet till att kvala in om vi bara tar hem en andra plats, vilka oddsen är betydligt bättre för. Oddsen varierar mellan spelsidor, men ligger på bland annat 1,70, 1,80 och även så högt som 2,10. Med Sveriges nuvarande förutsättningar, tror vi definitivt på att ta hem en andra plats som minst, vilket ger ett ganska bra värde sett till de odds som erbjuds.

Odds på VM-vinnare 2018

Tyskland Spanien fotbollÄven om det ännu inte är klart vilka som kommer att gå vidare till VM, finns det faktiskt redan odds på vilket land som kommer att vinna. Sverige ligger inte helt oväntat väldigt långt ner på lista med ett odds på runt 100 gånger insatsen. Även om vi verkar vara heta i år, ska det nog mycket till för att ta hem hela VM, men man ska aldrig säga aldrig! Bland de fem favoriterna kan följande odds finnas:

 • Tyskland: 6,00
 • Brasilien 8,00
 • Argentina: 9,00
 • Frankrike 9,00
 • Spanien 10,00

Inte helt oväntat finns Tyskland och Argentina med i favoriterna, vilka var de två lag som möttes i VM-finalen 2014, där Tyskland tog hem segern. Brasilien som då hamnade på en fjärde plats är även en av favoriterna, medan Nederländerna som tog hem bronset faktiskt har ett så pass högt odds som 25,00.

Odds på landslagets matcher

Sverige har fem stycken spännande kvalmatcher framför sig. Dessa är följande:

 • Sverige – Frankrike (2017-06-09)
 • Bulgarien – Sverige (2017-08-31)
 • Vitryssland – Sverige (2017-09-03)
 • Sverige – Luxemburg (2017-10-07)
 • Holland – Sverige (2017-10-10)

Frankrike i VM Zidane

Odds finns dessvärre ännu inte tillgängligt på alla dessa matcher, men den viktigaste och kommade matchen mot Frankrike kan det redan spelas på! I denna kan du finna följande odds, vilka varierar beroende på spelsida:

 • Vinst för Frankrike: 1,70 – 1,80
 • Vinst för Sverige: 4,33 – 5,60
 • Oavgjort: 3,50 – 3,95

Resterande matcher kommer att finnas tillgängliga närmre matchstart, men vi kan redan nu konstatera att oddsen antagligen kommer vara relativt låga för Sverige i deras möten mot Bulgarien, Vitryssland och Luxemburg, då Sverige är favoriter att vinna i dessa matcher. Beroende på match, kommer vinst för Sverige antagligen ge ett odds runt 1,30 – 1,80, medan de oavgjorda resultaten förväntas ha odds på runt 4,00 – 6,00 och förlust snäppet högre än så. Mötet mot Holland är en betydligt jämnare match, varav vi kan förvänta oss odds på runt 1,80 för både vinst, förlust och oavgjort.