VINNARE

Bästa lagen i Nations League

Nedan tar vi en tipp på de bästa lagen i Nations League. Dessa är landslagen som i dagsläget ligger på topp i Uefas ranking och som med 99.9 % sannolikhet kommer att ta plats i Division A när turneringen drar igång.

Tyskland

Det tyska landslaget, med förbundskapten Joachim “Jogi” Löw i spetsen, kommer att gå in i Nations League som en av de absolut största favoriterna. Efter ett VM-guld i Brasilien 2014 och en semifinalplats i EM i Frankrike 2016 ligger Tyskland just nu på en förstaplats på Uefas rankning.

Frankrike

Vi kan förvänta oss att Frankrike är rejält revanschsugna efter finalförlusten i EM på hemmaplan mot Portugal sommaren 2016. När Nations League drar igång i september 2018 så är det nästan exakt 18 år sedan ”Les Bleus” kammade hem sin senaste titel i ett stort mästerskap.

Spanien

Spansk fotboll är antagligen hetast i världen just nu. Inte nog med att Spanien totaldominerar bland klubblag i form av FC Barcelona, Atletico Madrid och Real Madrid, landslaget leder dessutom sin VM-kvalgrupp före Italien med 13 poäng på 5 matcher och en målskillnad på hela +16.

Blir Spanien vinnare?

Italien

Att Italien alltid är en het kandidat när det vankas stora fotbollsmästerskap är väl känt. Efter en svidande 4-0 förlust mot Spanien i EM-finalen 2012, samt en bitter straffläggning mot Tyskland i EM-kvartsfinalen 2016, så är Italienarna definitivt sugna på att åter få visa vilket som är Europas fotbollsland nummer ett. Frågan är bara om den nya tränaren Gian Piero Ventura kan leva upp till förväntningarna?

Belgien

De senaste åren har Belgien fullständigt exploderat inom världsfotbollen. Med stjärnspelare som Vincent Kompany, Romelu Lukaku, Eden Hazard, Kevin De Bruyne och målvakten Thibaut Courtois så kommer man garanterat att tillhöra en av storfavoriterna till att vinna Nations League 2018/19. Som med alla andra lag kommer dock lagets resultat till väldigt stor del bero på om man får loss sina storspelare från klubblagen.

Portugal

Efter EM-guldet i Frankrike år 2016 ligger Portugal just nu tvåa på Uefas rankinglista, strax efter Tyskland. I fokus står som alltid Cristiano Ronaldo, som blev utsedd till världens bästa fotbollsspelare 2008, 2013, 2014 och 2016. Förstärkt av spelare som Pepe, Nani, Ricardo Quaresma och William Carvalho kommer det portugisiska landslaget att bli riktigt farliga i Nations League 2018/19 (så länge dessa spelare kommer släppas av sina klubblag vill säga).