ODDS

Hur kommer 2018/19 år Nations League odds att se ut? Vilka lag är favorittippade? Är det lönt att satsa pengar på Sverige? Vilka matcher kan ge bra värde för pengarna? Nedan finner du aktuella tips om spel och odds på Nations League.

Vinnarodds

Att spela på Nations League vinnarodds kan dels innebär att du tippar vinnaren av hela turneringen, men även segrare av en viss division eller grupp. Eftersom divisionerna i Nations League ännu inte delats in är det fortfarande omöjligt att spå vad vinnaroddsen kommer att bli. Dock kan vi alltid, för nöjets skull, spekulera.

Med den nuvarande Uefa-rankingen skulle troligtvis Tyskland vara favorittippad i Division A, tätt följt av Spanien, Portugal och Belgien. Högst vinnarodds i divisionen hade troligtvis Kroatien, Island och Polen haft.

I Division B, divisionen som Sverige i nuläget hade hamnat i, hade Nederländerna varit superfavoriter, trots problemen som landslaget haft de senaste åren. Det finns i ärlighetens namn inget lag som direkt skulle kunna utmana Nederländerna om de lägsta vinnaroddsen i dagsläget. Närmaste gissar vi på att Österrike eller Wales skulle komma.

Samtidigt som både Division A och B har klara favoriter, så är vinnaroddsen desto mer öppna i Division C och D. I Division C hittar vi lag som Norge, Bulgarien, Serbien, Azerbajdzjan och Grekland. Här kan egentligen vad som helst hända. Detsamma gäller för den lägst rankade divisionen där vi troligtvis kommer att få se exempelvis Estland, Luxemburg, Litauen, Moldavien, Armenien och Malta spela. Om vi dock måste utse en favorit var i dessa divisioner så får det bli Albanien i Division C och Azerbajdzjan i Division D.

Svenska Supporters

Odds på Sverige

Att lista ut odds på Sverige i Nations League redan innan divisionerna har lottats är givetvis otroligt svårt. Men ingen har sagt att det är förbjudet att spekulera!
Som Uefas rankning ser ut i dagsläget så hade Sverige hamnat i Division B. Oddsen på att Sverige skulle stå som segrare i gruppen beror till stor del på om Nederländerna tar sig vidare till EM via EM-kvalet.

Om detta skulle ske, så kan vi förvänta oss att det nederländska laget inte tar Nations League på något större allvar, vilket öppnar upp för lag som Sverige, Österrike, Wales och Irland. EM-kvalet avgörs dock inte förrän i november 2019, vilket innebär att Nations League odds på Sverige som gruppvinnare inledningsvis kommer att vara relativt höga och ge bra värde för pengarna.

Speltips

Nations Leagues hetaste speltips är, enligt oss, att hålla ett öga på hungriga underdogs. Som nämnt i Sveriges fall ovan kan det vara värt att satsa på mindre nationer som kommer att ge järnet i turneringen för att knipa en Play Off-plats. Detta gäller både för spel på grupp- och divisionsvinnare, men även på specifika matcher. Ett belåtet och redan EM-klart Spanien eller Italien kan mycket väl få storstryk av ett hårt arbetande och vinstjagande Kroatien eller Polen.