SPELSCHEMA

På denna sida kommer vi att presentera spelschemat så snart det är fastställt, vilket troligtvis kommer att ske någon gång under 2018. Så länge kan vi ta en titt på hur det preliminära spelschemat ser ut.

Spelschema Nations League

September 2018: Nations League drar igång med dubbla omgångar.
Oktober 2018: Andra gruppspelsfasen i Nations League med ytterligare två dubbla omgångar. För lag som spelar i grupper med tre lag blir detta de sista gruppspelsmatcherna (Division A och B).
November 2018: Sista gruppspelsfasen i Nations League med dubbla omgångar. Detta gäller endast grupper som består av fyra lag (Division C och D).
Mars 2019: Den första omgången i EM-kvalet drar igång med dubbla matchdagar.
Juni 2019: Finalomgången för gruppsegrarna i Nations Leagues Division A. Två semifinaler + final och match om tredjeplatsen. Semifinalerna kommer troligtvis att spelas 1 eller 2 juni. Finalen i Nations League spelas den 9 juni 2019. Under juni månad spelas dessutom omgång 3 och 4 i EM-kvalet.
September 2019: Femte och sjätte omgången i EM-kvalet.
Oktober 2019: Sjunde och åttonde omgången i EM-kvalet.
November 2019: Nionde och tionde omgången i EM-kvalet.
Mars 2020: Nations Leagues Play Off-runda.
Semifinal: Alla gruppsegrare i de olika divisionerna möter en annan gruppetta från samma division i en direkt avgörande semifinalmatch. Gruppsegraren som är högst rankad ställs som gruppsegraren som är lägst rankad, samtidigt som den andra högst rankade gruppettan ställs mot den tredje högst rankade. Lagen som är högst rankat i de bägge matcherna kommer att få spela på hemmaplan.
Final: De två vinnande lagen från semifinalmatcherna går vidare till en divisionsfinal. Arenan som finalen spelas på kommer att lottas. Vinnaren i denna match kan titulera sig divisionsmästare och får en direktplats i det kommande EM-slutspelet.
Juni – juli 2020: Europamästerskapet i fotboll 2020. Turneringen kommer att bli den första någonsin att utspela sig i mer än två länder. I dagsläget har hela 19 städer ansökt om att få arrangera matcher, däribland Stockholm med Friends Arena.